Top

Bruiloft met of zonder Social Media?


Bruiloft met of zonder Social Media?

 

Ga je binnenkort trouwen en heb je er al over nagedacht hoe je om wilt gaan met posts op Social Media?
Een mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Iedereen maakt foto’s en plaatst deze met het grootste gemak op Social Media.
Maar wil je dit ook op de mooiste dag van je leven? Wil je niet liever zelf de regie houden wat er wanneer openbaar gemaakt wordt en wat niet?


Mogen je gasten wel of geen berichtjes posten?

Je kunt dit ondervangen door aan je gasten te vragen geen foto’s te posten op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest of andere Social Media maar ze naar je door te sturen via app of mail. Dan kan je later zelf een selectie maken wat je wel en wat je niet wilt plaatsen. 
Een ceremoniemeester is hier de aangewezen persoon voor, hij of zij kan aan de gasten vragen hier rekening mee te houden. Het is sowieso niet zo netjes om zonder toestemming foto's van anderen op Social Media te plaatsen.

                                                                                                                                         

Telefoons uit?
Ook is het niet zo gek om aan je gasten te vragen om bij de officiële ceremonie de telefoons helemaal uit te zetten. Over het algemeen is er een professionele fotograaf aanwezig of is er aan iemand gevraagd foto’s en/of filmpjes te maken. Het is geen fraai gezicht op de foto’s van de huwelijksvoltrekking wanneer iedereen in de zaal met een mobiele telefoon in de hand zit. Behalve dat, de aandacht moet uitgaan naar het grote moment!

                                                        


Maak een besloten groep aan!
Een idee is om bijvoorbeeld een besloten Facebookpagina aan te maken waar iedereen de foto’s met de andere gasten én uiteraard jullie als bruidspaar kan delen. Deze pagina kan je ook al wat eerder online zetten om bijvoorbeeld iedereen op de hoogte te brengen van de stappen die jullie gezet hebben voorafgaand aan de bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld laten weten dat de locatie geboekt is, de jurk en het pak gekocht zijn, de trouwringen uitgezocht zijn, de uitnodiging verstuurd wordt etc.

                                                                                                 

Misschien heb je er helemaal geen problemen mee dat er gedurende de hele dag foto’s worden gemaakt en gepost worden maar het is wel belangrijk om hier van te voren over na te denken en aan je gasten kenbaar te maken hoe jullie hierin staan.

                                

Wat jullie ook willen, Mooye-sieraden wenst jullie in ieder geval alvast een hele Mooye dag toe!