Top

Trouwen met een samengesteld gezin


Trouwen met een samengesteld gezin

Heb je al kinderen uit een eerdere relatie?
Als je gaat trouwen en er zijn al kinderen uit een eerder huwelijk of eerdere relatie dan is het van belang om ook de kinderen bij de bruiloft te betrekken. De kinderen maken natuurlijk ook deel uit van het nieuwe samengestelde gezin, fusie gezin of patchwork gezin zoals het tegenwoordig ook wel genoemd wordt en daarom is het belangrijk om het sámen te doen.

Hoe zorg je ervoor dat kinderen worden betrokken bij de bruiloft?
Dat kan je doen door ze vanaf het begin af aan goed te betrekken bij alle stappen die gezet worden in de voorbereiding van het huwelijk maar natuurlijk vooral ook op de dag zelf.

Ga bijvoorbeeld samen met de kinderen de locatie bezoeken of neem ze mee bij het uitzoeken van de kleding, het trouwboeket en de trouwringen. Laat ze helpen met het maken van de bedankjes. 

                                                                                                       

Op de dag zelf kunnen ze in het middelpunt gezet worden als bruidsmeisje of –jonkertje. Laat ze samen met andere kinderen bellen blazen als jullie bij het gemeentehuis of de kerk aankomen. Zijn ze alweer wat ouder dan kun je vragen of ze de ceremoniemeester willen helpen of foto’s willen maken. Snij bijvoorbeeld samen de taart aan.

                                      

Hoe kun je voor de verbinding zorgen in je nieuwe gezin?
Hoe symbolisch is het als je gaat trouwen en het nieuwe gezin wordt niet alleen voor de bruid en de bruidegom maar ook voor de kinderen bezegeld met een ring? Na de officiële huwelijksvoltrekking zou de bruid de ringen om kunnen schuiven bij de kinderen van de bruidegom en/of de bruidegom bij de kinderen van de bruid. 
Er zijn diverse ringen die los besteld kunnen worden, met of zonder diamantje, in diverse maten in bijvoorbeeld zilver of edelstaal voor kinderen die ongeveer dezelfde vorm hebben als de trouwringen van de bruid en bruidegom. Deze kunnen natuurlijk ook naar wens worden gegraveerd. Uiteraard zijn er ook ringen in andere materialen verkrijgbaar.

                                                                          

Kom ringen uitzoeken in onze showroom!
Vind je dit een leuk idee? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze trouwringen showroom en kijk wat de mogelijkheden zijn voor jullie gezin.